Replay HYC ging nipt onderuit in Geleen met 4-3 en moet nu vanavond minimaal een punt pakken om de 2e plaats op de ranglijst vast te houden.   Bij een eventuele nederlaag moet HYC nog met een half oog naar de wedstrijd tussen Eindhoven en Geleen kijken, want als Eaters daar wint en Herentals zou verliezen, neemt Geleen op onderling resultaat de 3e plaats over.  HYC neemt het in de halve finale van de beker op tegen Tilburg. Herentals op zijn beurt zou Flyers passeren op onderling resultaat als die twee teams gelijk staan in punten.

Datzelfde Trappers kan daarbij overigens voor ‘Kingmaker’ spelen. Tilburg is vandaag de tegenstander van Herentals in een wedstrijd die wordt gespeeld als de uitslag van de ontmoeting in Eindhoven al bekend is. Eindhoven tegen Geleen staat voor 17.00 uur op het programma, terwijl HYC – Tilburg om 20.00 uur wordt gespeeld.

Net niet in Geleen

Replay HYC  kwam zaterdagavond in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar wist uiteindelijk in Geleen geen punten te pakken.  Eaters begon scherp aan de wedstrijd en wist met goede passes de defensie van Herentals de doorklieven. Twee keer leverde dat een treffer op van de stick van Hartley. Na een reeks straffen halverwege de wedstrijd vanwege wat opstootjes kwam HYC via Nick Prockow terug in de wedstrijd. Net als eerder in de wedtrijd was het echter weer Adam Hartley die een gat in de defensie wist te vinden en doelman Keaton Hartigan boven de blocker wist te passeren.

Een powerplaygoal van Lars van Sloun maakte er vroeg in de derde doorgang zelfs 4-1 van in het voordeel van Geleen. Straffen tegen Eaters wegens too many men en tegen Ilan Cumberbirch wegens charging boden coach Paul Vincent de kans zijn ploeg terug te brengen in de wedstrijd. Doelman Hartigan werd naar de kant gehaald en met feitelijk 3 veldspelers meer op het ijs was het Evan Renwick die voor de 2e Belgische treffer zorgde. Negen minuten voor tijd scoorde ex-Eater Bryan Koloziejczyk nog de aansluitingstreffer, maar een uitstekende Sami Heinonen hield de deur verder op slot voor de Nederlanders.  (ijshockey/jm)

Zondagavond om 20u op Bloso Herentals :  Replay HYC – Tilburg.      Supporters op post.   

Live video stream REPLAY HYC - Destil Trappers Tilburg langs hier.

Foto's Kurt Tops / NNieuws - live stream productie Kurt Vermylen.